googlec1d14d4fc0647517.html
                                                                                                                      
 
Uw ondegoogle-site-verification: googlec1cgoogle-site-verification: googlec1d14d4fc0647517.html
d14d4fc0647517.htmlrtitel

        Het probleem

Langdurig gebruik van water met een hoge concentratie kalk (calcium, magnesium) kan nadelige gevolgen hebben voor uw huishoudelijke apparatuur het milieu en uw portemonnee. Hoe hoger de concentratie kalk, hoe groter de kans dat na opwarming kalkaanslag ontstaat. Denk vooral aan uw waterkoker, afwasmachine of uw wasmachine. Kalkaanslag zorgt naast een sneller defect ook voor dat uw apparatuur meer energie zullen verbruiken. Kalk hecht aan oppervlakte en is slecht te verwijderen, daarnaast kan het bij een hoge concentratie huidproblemen geven.

      Conventionele ontharder

Het is niet alleen nadelig voor uw apparatuur maar het conventionele onthardingsproces is in de aanschaf en onderhoud duur. Een conventionele ontharder verbruikt zout, dit komt omdat er in de ontharder een ''harskern'' aanwezig is die calcium en magnesium scheid van het water (ionenwisseling). Om deze ''harskern'' te regenereren gebruikt men pekel (zout). Dit zout zal na regeneratie in het riool terecht komen waarna het moeilijk kan worden verwerkt in een rioolwaterzuivering. Deze techniek is dus niet alleen kostbaar maar ook slecht voor het milieu.

Naast de conventionele ontharder is de zogenoemde vitalizer ook een product die veel verkocht word. Deze techniek werkt op basis van magneten. De hardheidsionen zullen polariseren om vervolgens vrij door water te stromen. Deze ionen zullen daarna niet meer hechten aan oppervlakten. Daarnaast zou de ''geometrische'' vitalizer een kosmische energie en vibraties naar het water sturen waardoor het water een meer harmonische worm krijgt. Dit zou er voor zorgen dat het water gezond en ''levend'' is. Echter is deze techniek op basis van een wetenschappelijk onderzoek nooit onderbouwd. De werking word vaak in verband gebracht met het placebo effect.

       Verhoging natrium

Bij gebruik van een conventionele ontharder geldt de regel voor elke dH (Duitse graden) die men uit het water verwijdert zal het natriumgehalte met 8.2 mg/l verhogen. Dus op het moment dat u 10 dH verzacht zal het natriumgehalte met 82 mg/l stijgen. Van oorsprong bevat het water van uw waterleidingmaatschappij ook natrium. Realiseer u dat bij een dergelijke conventionele waterverzachter boven de norm zou kunnen uitkomen. De norm in Nederland is vastgelegd op 150 mg/l.

        De oplossing:

De bewezen TAC-technologie is speciaal ontwikkeld om op een zo efficiënt mogelijke wijze water te ontdoen van hardheidsmineralen (calcium, magnesium), deze techniek maakt geen gebruik van zout, elektriciteit of magneten. TAC (template assistent crystallization) laat de hardheidsmineralen met elkaar kristalliseren voordat het water richting de verbruiker stroomt. De ´´kristallen´´ gevormd uit datgene wat kalkafzetting veroorzaakt stroomt met het water mee en zal nooit kunnen hechten, hierdoor is afzetting van kalk onmogelijk.

Het product voegt dus niets aan het water toe en haalt er ook niets uit, waardoor de hardheid (dH), zuurtegraad (pH) en de hoeveelheid natrium (Na) deze niet doen veranderen.

 

       Kosten:

Het systeem is niet alleen onderhoud/gebruiksvriendelijker dan een conventionele waterontharder maar ook de kosten voor de aanschaf is aanzienlijk lager. Het verschil kan zelfs oplopen tot 55% voor bijna elke situatie. Ook is het systeem kostenbesparend ten opzichte van een conventionele waterontharder dit komt doordat er voor het onthardingsproces geen zout, elektriciteit en chemicaliën aan te pas komen. 

Ze zijn verkrijgbaar in verschillende types variërend van 1300 tot 4500 liter per uur. De TAC patroon werkt gegarandeerd  2 jaar, bij de grotere installaties gegarandeerd 3 jaar!. Na deze periode word geadviseerd de TAC patroon te vervangen.

Kortom het systeem is onderhoudsvriendelijker, milieuvriendelijker en gebruiksvriendelijker dan een traditionele waterontharder.

Voor meer informatie of een vrijblijvende offerte kunt u contact opnemen met in´t Hof Bathmen